• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Sposoby na prowadzenie aktywnego trybu życia w dużym mieście.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym przebiegiem konwersji materii, jaki zezwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) pochłonąć cukry z soku z winogron, by oswobodzić dwutlenek węgla oraz alkohol etylowy, jaki zostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od rodzaju winogrona oraz warunków. Na przykład w winach stołowych jest pomiędzy 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry pomiędzy 16 a 18 procent. Najczęstszym metodą w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego temperatury wrzenia – dowiedz się znacznie więcej na witrynie internetowej wina. Wina mają do tego niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one otwartym skutkiem fermentacji, jakkolwiek hydrolizy pektyn (odkrywających się w skórce winogrona) za pomocą przedsięwzięcia enzymów. Ponieważ pektyna znajduje się bardziej w skórce aniżeli w soku, białe wina zawierają niemało mniej alkoholu metylowego niż wina czerwone. W niektórych wypadkach się podgrzewa sok, aby wyeliminować tą kompozycja metylową, choć w takiej ilości nie jest ona szkodliwa dla organizmu.

1. Zobacz więcej

2. Zobacz więcej

3. Kliknij

4. Czytaj dalej

5. Zajrzyj tutaj Porady dotyczące radzenia sobie z trudnymi emocjami.

Categories: Motoryzacja

Comments are closed.